NAPSÜTÉSTŐL
CUKORBORSÓ PUCOLÁSTÓL
Amikor még kisebb voltam, nővéremmel kiültünk a ház elé a lépcsőre, térdünkön egy-egy tállal. Kettőnk között a zacskóban volt a cukorborsó még héjában. Lehet, ez valami abberáció, hogy szeretem magát az érzést, ahogy kipattogtatom a kis borsókat, de ez a tény :) Most vagy a kislakás melletti lépcsőre ülök ki, vagy megoldom zárt térben a cukorborsó pucolást. De egy nyáron sem maradhat ki. Valamiért vidám leszek tőle :)
SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOSTÓL
Ehhez nem is kell magyarázat :)
HIDEG SÖRTŐL
Télen nem iszok sört. Csak nyáron. Egy-egy fülledt nap után ez esik jól :)
ZÖLDBAB VÁGÁSTÓL
A zöldbabnak ugyanaz a története, mint a cukorborsónak. Csak míg a cukorborsót inkább levesben szeretem, főzelékben a zöldbab a nyerő. Valamiért itt a formára vágás a kedvenc lépésem az elkészítés folyamatában...
BEHŰTÖTT SÁRGADINNYÉTŐL
Mindjárt ki is veszem a hűtőből és megeszem uzsonnára. Felfrissít, laktat, lehűt. Nincs külön története az életemben, egyszerűen szeretem :)
Ezen a nyáron mégcsak a lángosevést nem sikerült kivitelezni, de ami késik, nem múlik. A nyár sem múlhat el úgy, hogy a felsorolt dolgok ne legyenek a nyári hónapok részei.
Nektek mitől nyár a nyár?
A zoldborso nekem is hasonlo. Imadom pucolni es ugy frissen sokkal jobb az ize. Es hat a sor, sargadinnye...nyammmm. A zoldbabrol ne beszelgessunk. :) xxx
VálaszTörlésNekem a görögdinnyétől.
VálaszTörlésNyáresti meleg szellőtől.
Mostanában a behűtött citromos sörtől.
Fagylalttól, minden mennyiségben.
A zöldborsót pucolni életemben sosem szerettem... tök fura. :D
Kat, majd pucoljunk cukorborsót!!! :D
VálaszTörlésKriszti, Veled meg legközelebb nem kávézóba, hanem sörözőbe megyünk :P