2014. május 29., csütörtök

Sült krumplis cukkini, sült cukkinis krumpli

Ahogy említettem, az elmúlt hónapok szigorú diétára kényszerítettek, ami egyrészről őrjítő, másrészről tényleg lehetőséget ad a kreativitásra.
Sokmindent nem ehetek (pl. paradicsom, káposzta, olajban sült dolgok, csoki, sőt a kávét is meg kell vonnom magamtól - utóbbi a legnagyobb fájdalom), viszont sok dolog maradt, amit lelkiismeret-furdalás (és egyéb mellékhatások) nélkül fogyaszthatok.

Ilyen a krumpli. És a cukkini. A kettő kombinációjából született meg ez az egyszerű, laktató és viszonylag gyors étel (ami akár köret is lehet).

Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 4-5 db nagyobb újkrumpli (vagy fél kg mogyoróburgonya)
- 1 kis pohár joghurt
- olívaolaj
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- reszelt sajt

Elkészítés:
A cukkinit és a krumplit megmosom, majd felkarikázom. Beleteszem egy jénai tálba az egyveleget (vagy olyan alkalmatosságba, amit nyugodt szívvel rakhatok a sütőbe) és megsózom, majd annyi olajat löttyintek rá, hogy ne égjen le. Zsupsz, be a sütőbe!





Miközben sül a finomság, a joghurtba belekeverek egy gerezd reszelt fokhagymát és egy teáskanálnyi petrezselymet. Kb. 20 perc elteltével kiveszem a sütőből a félig megsült zöldségduót, a joghurtos szószt ráöntöm, megszórom reszelt sajttal és visszateszem még kb. 15 percre sülni.

Egyszerű. Finom. Egészséges. :)



2 megjegyzés:

  1. A cukkiniért olyan szinte odavagyok, hogy el sem tudom mondani. :) Krumpli dettó. Sajt... mit folytassam?! Uff!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan lehet még finomságokkal színesíteni, nekem ez most a biztonságos csemege ;)

      Törlés