Mielőtt tavaly nyáron Amerikába indultam volna, már tisztában voltam azzal, hogy van ott egy termék, ami engem rabul ejtett, amikor először kóstoltam. Ez pedig a Reese's mogyoróvajkrémes csoki - amit néhányan egyszerűen csak sós csokinak hívnak.
Belül sós mogyorókrém, kívül tejcsoki. Az eredmény? Addikció. És gyors hízás :D
Két csomagnyi csoki jött velem haza :)
Pár hete beleakadtam egy receptbe, ami a 'Reese's mogyorókrémes szelet' nevet viselte és tudtam, muszáj lesz kipróbálnom.
Mivel múlt vasárnap én voltam a sütiszolgálatos Tatabányán, gondoltam, megörvendeztetem a kedves testvéreket (és jómagamat is)...
Ez is egy egyszerűen elkészíthető finomság, sütni nem kell, viszont azt megtanultam, hogy a mennyiségek betartása igencsak fontos :)
Vettem hát az egyik kedvenc IKEA-s bögrémet (3,5 dl-es), ez lett a mérőedényem.
Hozzávalók:
- 1 bögre olvasztott vaj/margarin (de az olaj épp olyan megfelelő)
- 2 bögre darált háztartási keksz
- 1 bögre porcukor
(az eredeti recept morzsát ír háztartási keksz helyett és 2 bögre porcukrot, de mivel a ht keksz egyébként is édes, ezért elég mellé az 1 bögre cukor)
- 1 bögre mogyoróvajkrém (én ezt magam gyártottam, kb. 25-30 dkg mogyoróból jött ki az egy bögrényi mennyiség)
- 15 dkg étcsoki
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Első lépésként összemixeltem az olvasztott margarint, a darált ht kekszet, a cukrot és a mogyoróvajkrémet. Addig kevertem, amíg összeállt az egész, aztán egy közepes méretű tepsibe (amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem) belenyomkodtam a masszát. Próbáltam annyira egyenletesre keríteni, amennyire csak lehetett, hogy majd a csokimáz szépen elsimuljon rajta.
Amikor ezzel megvoltam, a darabokra tört étcsokit gőz felett felolvasztottam, hozzákevertem az egy kanálnyi olajat és ráöntöttem a mogyoróvajkrémes masszára.
Zsupsz, be a hűtőbe és hagytam hűlni kb. 1-2 órát.
A felvágásnál akadt némi problémám, mert a csoki eléggé repedt, de a végeredményre mégis azt kell mondjam, hogy jajjj, de jól sikerült! :D
Aki szereti az ilyen finomságokat, és időnként nem sajnálja, hogy amit eszik, abban bizony van kalória, akkor próbálja ki ezt az édességet, mert azt garantálhatom, hogy a hatás nem marad el :D
Ami még jó benne, hogy egy szelet is bőven elég belőle egyszerre, mert annyira intenzív az ízhatás. ;)
Sajnos nem fényképeztem le, de így kellett volna kinéznie:
Szolgáljon örömötökre (mert az 'egészségetekre' itt elég téves szó lenne... :D)
Nagyon köszi, hogy felraktad, Eszter! Király volt a sütid, mivel mi is nagyon kötődünk a finom kis amcsi ízekhez! Aztán majd lemozogjuk... :)
VálaszTörlésÓ hát nincs mit! Örülök, hogy jól sikerült! Még fogok finomítani rajta ;) Tatabányán pedig majd tesztelem, hogy melyik a legjobb változat ;)
TörlésÚRISTEN. :DDDD
VálaszTörlésMost hogy tudom, mi van benne, félek elkészíteni... ránézni is félek... :D
:) :) :) Én még rágondolni is félek, pedig pár héten belül újra el kell készítenem... Közkívánatra :D
TörlésDe azért bevallom, alig várom, hogy újra csipegethessek belőle :D
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés