A fenti elnevezés takarhatna valami szörnyűséges dolgot is (pl. hűtőben hónapok óta álló étel-maradványt), de bízzatok bennem - az én Zöld tésztám a szörnyűségestől nagyon távol áll.
Igazából lehetne ez spenótos tészta, brokkolis tészta, azonban a fő hozzávaló jelen esetben a cukkini.
Több oka van, hogy miért is szeretem ezt az étket annyira:
- Katám ezzel várt, amikor tavaly augusztusban megérkeztem hozzájuk Amerikába;
- könnyű elkészíteni;
- olcsó;
- laktató;
- egyszerűen finom :)
Szóval a recept nem saját, de lehet továbbfejleszteni, folyamatosan kísérletezni.
Hozzávalók:
1 csomag tésztához (lehet penne, spagetti vagy akár masni tészta)
- 2 db cukkini
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bazsalikom
- petrezselyem
- darált erőspaprika
- 2 db tojás
A cukkinit megmosom, levágom a végeit és lereszelem (a nagyobb lyukú reszelővel).
Olivaolajon a felaprított fokhagymát megpirítom, majd beleborítom a lereszelt cukkinit.
Folyamatosan kevergetem, hogy ne égjen le.
Rakok bele kb. 1 teáskanálnyi sót, fél teáskanálnyi bazsalikomot, 1 teáskanálnyi petrezselymet (ízlés kérdése...) és darált erőspaprikát (na, ez is ízlés kérdése, ki mennyire bírja a csípőset).
Amikor az egész összerottyant (nem kell neki több 10 percnél) és a tésztát is kifőztem, leszűrtem, akkor összeborítom a kettőt és ráütök két tojást.
Mivel még minden forró, a tojás folyamatos kevergetés mellett olyan lesz, mint a tojásosnokedlin :)
Olivaolajon a felaprított fokhagymát megpirítom, majd beleborítom a lereszelt cukkinit.
Folyamatosan kevergetem, hogy ne égjen le.
Rakok bele kb. 1 teáskanálnyi sót, fél teáskanálnyi bazsalikomot, 1 teáskanálnyi petrezselymet (ízlés kérdése...) és darált erőspaprikát (na, ez is ízlés kérdése, ki mennyire bírja a csípőset).
Amikor az egész összerottyant (nem kell neki több 10 percnél) és a tésztát is kifőztem, leszűrtem, akkor összeborítom a kettőt és ráütök két tojást.
Mivel még minden forró, a tojás folyamatos kevergetés mellett olyan lesz, mint a tojásosnokedlin :)
Gyors, egyszerű és nagyszerű :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése